Жінка звернулася до бюро правової допомоги через небажання чоловіка утримувати її та їхню малолітню дитину.

Ситуація, про яку розповіли у Координаційному центрі з надання правової допомоги, виникає останнім часом у багатьох сім'ях, які такими вже важко назвати.

Так, молода жінка перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з чоловіком не проживає. Втім, у них підростає син, якому ще не виповнилося і двох років. Жінка зайнята доглядом за дитиною, тому наразі не може ходити на роботу. Водночас чоловік і батько дитини працює, однак грошей жінці на утримання не дає.

Юристи пояснили, що відповідно до статті 84 Сімейного кодексу України жінка, з якою проживає дитина, має право на утримання, допоки спільній дитині подружжя не виповниться три роки.

"Право на утримання дружина, з якою проживає дитина, має незалежно від того, чи вона працює, та незалежно від її матеріального становища, за умови, що чоловік може надавати матеріальну допомогу", – розповіла юристка Тетяна Мельничук.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Оскільки в даному конкретному випадку чоловік добровільно не надавав коштів на утримання дружини з дитиною, жінка вирішила звертатися до суду.

Розглянувши позов, суд його задовольнив та вирішив стягнути з чоловіка кошти на утримання дружини в розмірі 1/4 частини всіх видів його заробітку щомісячно до досягнення дитиною трирічного віку. Рішення набрало законної сили.

Нагадаємо, юрист розповів, чому не варто приховувати свої доходи

Як повідомляв портал Знай.ua, юрист пояснив, що значить обов'язковість української мови у сфері послуг

Також Знай.ua писав, юрист пояснив, як не залишитись "без штанів", здавши квартиру в оренду