В українських шкільних підручниках для молодших класів виявили вельми дивне оповідання. Виявилося, що дітей запрошують "сходити на гостини до північних сусідів". Іншими словами, дітей можуть налаштувати на те, що "сусід" зустрічатиме їх з піснями і танцями.
Про це стало відомо завдяки публікації асистента кафедри педіатрії та неонтології ФПДО ЛНМУ ім. Данила Галицького в мережі Facebook.

Публікація Ірини Іванців-Гріги, скріншот: Facebook
Публікація Ірини Іванців-Гріги, скріншот: Facebook

"На майже тридцятирічній річниці незалежності, на сьомому році агресії учні четвертих класів України все-таки вирушають у гості до північних сусідів. Підручник "Музичне мистецтво", Л.С. Арістова, В. В. Сергієнка, Видавничий дім "Просвіта", 2015 рік. А ви говорите про християнську етику...", - пише Ірина Іванців-Гріга.

Також варто нагадати нашим читачам, що економіст за освітою, успішна українська бізнесвумен і відповідальна мама Олена Парфьонова звернула увагу на те, що викладають дітям у школах під виглядом звичайного матеріалу для уроку етики. Виявилося, що до курсу автори додали інформацію з християнської біблії і "притчі" про бога.