Другий місяць 2021 року стрімко мчить до своєї середини, а це означає, що кінець навчального року вже не за горами. Школярі і деякі студенти незабаром складатимуть іспити. У Міністерстві освіти і науки України пояснили, як зареєструватися на здачу державної підсумкової атестації за форматом ЗНО.

Також варто зазначити, що дане роз'яснення адресували також і для закладів професійної освіти.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міносвіти України в мережі Facebook.

Іспити, ілюстративне фото - https://www.instagram.com/explore/tags
Іспити, ілюстративне фото - https://www.instagram.com/explore/tags

"Якщо учень профтеху, студент коледжу або технікуму завершує здобуття повної загальної середньої освіти, а отже складає державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі ЗНО, і не планує в 2021 році вступати до закладів вищої освіти, то при реєстрації він повинен вказати це у відповідних полях.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Реєструючись на ДПА з математики або іноземної мови, потрібно також обрати рівень вивчення предмета, оскільки від цього залежатиме складність завдань на тестуванні і кількість часу, відведеного на їх виконання.

Відповідне роз'яснення надає Міністерство освіти і науки сьогодні, 10 лютого 2021 року, у відповідь на звернення випускників Профтех, студентів коледжів і технікумів. Найчастіше саме вони ставлять уточнюючі питання стосовно правильності реєстрації.

Оскільки разом з професією опановують шкільну програму і отримання свідоцтва про середню освіту часто припадає на етап, коли вони ще не завершили навчання за обраною спеціальністю.", - повідомляють у Міносвіти.

Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook
Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, вчителям і директорам порадили спалити накази про заборону гаджетів: "При пожежі дітям...".

Як повідомляв Знай.uа, випускникам дозволили не складати іноземну мову на ЗНО.

Знай.uа писав, в Україні хочуть запровадити уроки християнської етики: "Аморальні люди вчать дітей моралі".