До кінця лютого школи працюватимуть в умовах адаптивного карантину в Україні. Так, учнів навчатимуть у змішаній формі навчання – очно та дистанційно.

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет, передає 24 канал.

За його словами, обмеження через епідемію коронавірусу попередньо будуть продовжені ще до 30 квітня. При цьому невідомо, чи будуть зміни у сфері освіти після 28 лютого.

"Зараз чекаємо від МОЗ певних прогнозів і пропозицій щодо подальшого введення або не введення карантину, але попередньо до 30 квітня продовжать такий самий адаптивний карантин. Але в якому варіанті – чекаємо від МОЗ", - повідомив міністр.

Сергій Шкарлет, скріншот відео
Сергій Шкарлет, скріншот відео

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

В Україні дистанційне навчання в повному обсязі було застосовано максимум в 30% територіальних громад, уточнив Шкарлет.

"Був тримісячний локдаун на початку, тоді дійсно проходило повноцінне дистанційне навчання. Але в більшості навчальних закладів застосовується змішане навчання – і дистанційне, і повноформатне – залежно від рівня епідеміологічної ситуації", - зазначив голова МОН.

При навчанні онлайн якість освіти відбувається мінімум на 8%, зате змішане і дистанційне навчання дає можливість зберегти і не зупиняти освітній процес.

Нагадаємо, міністр освіти Сергій Шкарлет розповів про виділення десятків мільйонів євро українським вузам.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міністерстві освіти повідомили про надбавку для медичних працівників навчальних закладів.

Також портал Знай.uа писав, що у Міносвіти попередили про шахраїв.