Відома українська телеведуча, інтерв'юер, блогер і борець за права людини Маша Єфросиніна поділилася великими успіхами. Єфросиніній вдалося залучити велику кількість людей до вирішення проблем домашнього насильства. Головне - люди перестають мовчати і розповідають про свої проблеми.

Важливим є той факт, що увага до її роботи йде не тільки від українців, а й багатьох громадян з сусідніх держав. Про це Маша Єфросиніна пише в мережі Instagram.

Публікація Маші Єфросиніної, скріншот: Instagram
Публікація Маші Єфросиніної, скріншот: Instagram

"11 тисяч! Саме стільки людей за тиждень відвідали онлайн-платформу "Мені здається", яку "Фонд Маша" запустив разом з @institute_of_cm та @redcrossukraine. 11 тисяч користувачів з України, Польщі, Німеччини, Росії, Чехії, США і не тільки вже прочитали історії тих, хто постраждав від домашньої тиранії. І майже 100 людей знайшли в собі сили подолати страх і поділитися своїм болем, нехай поки й анонімно. Спасибі, що довірилися нам!

2000 користувачів відвідали на сайті сторінку "Твоя Допомога", де вказані контакти структур, які допомагають постраждалим від насильства. В середньому щохвилини на сайті знаходиться близько 30 осіб.

Найбільше історій на платформі — про насильство чоловіка по відношенню до дружини. Багато повідомлень дорослих, які в дитинстві пережили фізичне або сексуальне насильство з боку близького родича. Також про психологічне насильство по відношенню до себе написали кілька чоловіків. Деякі розповіді дуже боляче читати. Зараз автори проєкту вивчають ці проблеми, аналізують і готують інформаційні матеріали для постраждалих, щоб вони мали чіткий алгоритм дій у випадку застосування до них насильства.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Публікація Маші Єфросиніної, скріншот: Instagram
Публікація Маші Єфросиніної, скріншот: Instagram

Я знаю, що багато хто з вас ще наважуються написати свою історію. Прошу вас, не бійтеся. Зізнання в проблемі навіть самому собі - перший крок до зцілення. Давайте боротися разом! Давайте зробимо так, щоб ця жахлива цифра 1,8 млн (саме стільки українців страждає від домашнього насильства щорічно) почала зменшуватися. В каруселі адреса платформи!", - повідомляє Маша Єфросиніна.

Раніше повідомляли, Єфросиніна зізналася, як по ній "проїхалися" критики: "Г*вно".

Як повідомляв Знай.uа, колишній Боржемської Узєлков "вилив" всі образи на Марину: "Нас*ати".

Знай.uа писав, Полякову покликали на корпоратив, але все пішло не так: "Гонорар не отримає".