Кулінарний експерт Євген Клопотенко слідує своїй місії розширювати харчові горизонти українців. І цього разу він взявся за головну страву — хліб. Його сьогодні більшість людей купує готовим, але шеф-кухар пропонує спробувати випекти хліб самостійно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля того, щоб додати нотку незвичності, Євген Клопотенко радить спробувати хліб з буряком.
"Зараз приборкаємо з вами хліб. Той, що треба пекти самим. Так, настав ваш зоряний час. Вважайте, що боженька пошепотів вам щойно у долоні, щоб все у вас вийшло. А хліб, до речі, буде не простим, а з буряком. Щоб всередині потрапляти на такі щільні солоденькі шматочки. До того ж, буряк - це дуже по-українськи. А в парі зі свіжоспеченим домашнім хлібом так ващє. Ви немов активуєте величезну силу поколінь, що вшита у вашу історію. Пращури будуть пишатися вами" — заохочує українців кулінарний експерт.
Хліб з буряком
Запекти великий буряк. У теплій воді (300 мл) розчиняєте цукор (20 г), свіжі дріжджі (25 г) та настоюєте 10 хвилин. Печений буряк нарізаєте кубиком, додаєте до борошна (500 г), кидаєте дрібку солі, поступово і постійно помішуючи вливаєте воду з дріжджами. Робите однорідне тісто. Залишаєте на годину в темному місці. Дістаєте тісто, перекладаєте на деко, формуєте хліб і знову залишаєте його. Цього разу на 40 хвилин. Перші 30 хвилин печете хліб при температурі 250 градусів, потім зменшуєте до 200 градусів та тримаєте хліб у духовці ще 20 хвилин.
Також Клопотенко відзначив, що з незначними модифікаціями хліб з буряком можна випекти і в хлібопічці, що власне він і продемонстрував.
Нагадаємо, раніше Клопотенко створив "бутербродну камасутру" , це потрібно спробувати: "Суцільний с * кс"
Як повідомляє портал Знай.uа, Клопотенко трепетно нагадав українцям про єдність: "все буде борщ"
Також Знай.uа писав, що Клопотенко Спік три види пампухів за лічені хвилини: з часником, грибами і солодким сиропом