Національний банк України опублікував офіційний курс валют на 15 лютого.

Ця інформація була оприлюднена на офіційному сайті НБУ.

Після зупинення торгів на вихідні, на понеділок встановлені вже нові курси для долара і євро. І якщо наприкінці минулого тижня іноземним валютам вдалося взяти реванш над зростаючою упродовж кількох тижнів гривнею, то початок нового тижня зробив цю боротьбу ще гострішою.

Свої позиції вдалося не лише вберегти, але й укріпити долару. У неділю офіційний курс був ще на позначці у 27,8384, а вже у понеділок він зріз "аж" на 0,0056 копійки і зупинився на рівні у 27,844 (невже у НБУ просто округлили цифри?)

Євро навпаки ж покотився у "прірву", втративши понад 13 копійок. У неділю курс був ще на рівні 33,8111 за одиницю європейської валюти, а ось вже в понеділок курс встановлений на рівні 33,6801.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Курс валют НБУ на 14 лютого

1 долар США - 27,844 грн

1 євро - 33,6801 грн

Скріншот сайту НБУ
Скріншот сайту НБУ

Зимове ослаблення гривні є явищем звичним, і тому початок 2021 року багатьом експертам здавався своєрідною аномалією. Похолодання підвищило попит на енергоносії і відповідно на валюту. Тим не менш інші фактори продовжували врівноважувати цей вплив; зокрема, помітним був і вплив нерезидентів, які продавали валюту задля закупівлі облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Чого тепер очікувати українцям від курсу валют у найближчому майбутньому прогнозувати складно: скоріш за все, НБУ намагатиметься вберегти країну від занадто різких стрибків, але загальна тенденція не така вже й очевидна.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.