На окупованих путінськими бойовиками українських землях Донбасу вже сьомий рік триває війна. За ці довгі роки з'явилося багато історій з фронту про біль, зраду і страх.

Однак є й героїчні, майже легендарні оповідання. Одним з таких можна назвати історію українського чиновника Віктора Вілентка, який був головою районної ради, але теплий і затишний кабінет він змінив на окоп і жодного разу про це не пошкодував.

Воїни / фото: ООС
Воїни / фото: ООС

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби ООС в мережі Facebook.

"В одному з підрозділів, який утримує лінію оборони на Бахмутській трасі, увагу привернув старший за віком військовий, який жваво розмовляв про щось з молодим воїном. Прапорщик Віктор Анатолійович Вілентко (так військовий представився) виявився надзвичайно цікавим співрозмовником. У нього дві вищі освіти - Львівська політехніка та Національна академія управління при Президентові України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До війни був головою Іваничівської районної ради на Волині. З перших днів російської агресії Віктор Анатолійович активно включився в допомогу військовим - з однодумцями екіпірували і забезпечували всім необхідним земляків, які по мобілізації вирушили на захист країни. Переломним моментом для голови районної ради стала трагедія із земляками, які загинули в бою під Волновахою 22 травня 2014 року.

Це були жахливі і трагічні дні, коли привезли наших полеглих земляків. Більшість з нас тоді усвідомили, що йде справжня і страшна війна, з великими втратами, - згадує ті події чоловік.

Напруга в місті була неймовірна, трагедія розколола городян. Одні виступали проти відправки волинян на Схід, інші ж, розуміючи всю відповідальність, - продовжували виступати за те, що ворога потрібно зупинити на східних кордонах і йшли до військкомату...

...Громада ще раз довірила йому - і на чергових виборах обрала депутатом районної ради. Звичайно, Віктор Анатолійович не може зараз активно працювати як депутат, але підтримка людей і його присутність на сесіях і є тим ланцюжком, що об'єднує народ зі своєю армією.

- Для нас, українців, саме зараз і є період надзвичайно відповідальний і важливий. Або ми вистоїмо в збройній боротьбі з нашим одвічним ворогом - Росією, або зникнемо як держава у випадку поразки. А сильна армія, досвідчені і мотивовані воїни - це запорука нашої перемоги, - підсумовує Віктор Анатолійович, досвідчений військовий, патріот і просто чудова людина!", - пишуть на сторінці ООС.

Історія Віктора Вілентка, скріншот: Facebook
Історія Віктора Вілентка, скріншот: Facebook

Історія Віктора Вілентка, скріншот: Facebook
Історія Віктора Вілентка, скріншот: Facebook

Історія Віктора Вілентка, скріншот: Facebook
Історія Віктора Вілентка, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, морські піхотинці Руслан і Олена створили сім'ю на війні: ніжна історія кохання.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський з Еміратів наказав Тарану і Хомчаку терміново їхати на Донбас: "Чекаю вже завтра".

Знай.uа писав, на Донбасі українські герої підірвалися на невідомій вибухівці: є загиблі.