Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про підтримку населення в умовах зростання тарифів на Всеукраїнському форумі "Україна 30".

"Обговорення, які тарифи є справедливими, можна перетворити або в пошук консенсусу у суспільстві, або ж в суперечку. Якщо спитати людей, то вони вам скажуть, що тарифи не справедливі і не обґрунтовані. Учасники ринку будуть казати про необхідність підвищення цін, про вільний ринок", - заявила глава Мінсоцполітики в понеділок, 15 лютого.

Лазебна розповіла про реалізовані програми підтримки доходів вразливих категорій людей і зазначила, що цього все одно недостатньо, рівень доходів багатьох сімей залишається низьким.

Марина Лазебна, скріншот YouTube
Марина Лазебна, скріншот YouTube

"У держави є дві програми допомоги людям з оплатою житлово-комунальних послуг: пільги окремим категоріям (від 25 до 100% вартості житлово-комунальних послуг); гнучкий механізм – субсидії тим, у кого доходів не вистачає на оплату послуг.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ми протягом 2020 року прискіпливо удосконалювали програму субсидій, щоб не залишити поза увагою держави жодного домогосподарства, яке потребує допомоги:

- збільшили соціальні норми споживання комунальних послуг, адже люди більше були вдома;

- автоматично перепризначали субсидії;

- надали можливість отримати субсидії тим, у кого родичі, що прописані в квартирі, там фактично не проживають;

- дали можливість ДБСТ отримати субсидію на всю опалювальну площу таких будинків, тощо.

Субсидії зараз отримують близько 3 мільйонів домогосподарств, а пільги на житлово-комунальні послуги отримують близько 1,8 мільйона людей, отже, близько третини українців отримують допомогу від держави в сфері оплати житлово-комунальних послуг", - уточнила міністр.

Нагадаємо, Марина Лазебна подарувала "діамант" українцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Мінсоцполітики озвучили нові суми надбавок для пенсій.

Також портал Знай.uа писав, що українцям дали збільшені виплати з січня.