Міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла, чого очікувати пенсіонерам у 2021 році .

Про це з членкою уряду поговорили на "Радіо Свобода".

Як пояснила Лазебна, на 2021 рік запланована 5-етапна програма збільшення пенсій. У січні підвищення виплат зможуть очікувати люди, які досягли 65-річного віку й мають повний стаж — 30 років для жінок і 35 для чоловіків. Мінімальна виплата для них збільшиться до 2400 гривень.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Також буде проведена й індексація пенсій, яка до 2017 року щорічно проходила у березні і Лазебна пообіцяла зробити все можливе, щоб повернутися до цієї практики (правда, в розмові вона зробила обмовку і обіцянку призначила на 1 січня).

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Це найголовніше, на що чекають люди", — стверджує міністерка про індексацію.

Також Лазебна прокоментувала грудневе підвищення пенсій, пов'язана з перерахунком прожиткового мінімуму. Той факт, що деякі люди отримали надбавку у розмірі від тридцяти до 50 гривень, вона пояснила тим, що це не індексація. Однак його перевагою є те, що зросли і надбавки різним категоріям отримувачів виплат.

Раніше повідомляли, українським пенсіонерам під ялинку: як у 2021 році зміняться суми головних виплат.

Як повідомляв Знай.uа, зліт податків і нові субсидії: у Мінсоцполітики розповіли про долю держвиплат на 2021 рік.

Знай.uа писав, підвищення і перерахунок пенсій в Україні: міністр Лазебна розповіла, коли і як зміняться виплати.