Міністерство охорони здоров'я впроваджує нові пакети медичних послуг, які фінансуватимуть з бюджету в 2021 році. Про це розповіли на офіційній сторінці міністерств охорони здоров'я України в Facebook.

Це, зокрема, передбачено проектом урядової постанови"деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2021 році".

"Пропонується додати такі пакети послуг, як "ведення вагітності в амбулаторних умовах", "лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах", "Стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах", "психіатрична допомога, що надається мобільними мультидисциплінарними командами", "супровід та лікування дорослих і дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги", "готовність до реагування на епідемії", "лікування пацієнтів методом гемодіалізу амбулаторних умовах". Фінансування відповідних пакетів має розпочатися з II кварталу цього року", - сказано в повідомленні.

Крім цього, у зв'язку з ситуацією, що склалася в Україні та світі з поширенням COVID-19, проектом постанови передбачено залишити пакет "стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2". А значить, фінансування медичних установ, які лікують пацієнтів з цим захворюванням, продовжиться.

Також у III та IV кварталах здійснюватиметься реімбурсація переліку препаратів, які підлягатимуть відшкодуванню в рамках програми медичних гарантій. Йдеться, зокрема, про інсуліни та десмопресин для лікування цукрового та нецукрового діабету в амбулаторних умовах, а також засоби для лікування епілепсії та психічних розладів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше ми повідомляли, захворіти covid-19 вдруге, Комаровський оцінив шанси виграти вірусну "лотерею".

Як повідомляв "Знай.uа", під Харковом малюк не "дотерпів" до пологового будинку, лікарі засукали рукава.

Також "Знай.uа" писав, що безкоштовні послуги для українців у лікарні: на що можуть розраховувати пацієнти.