Українські військові продовжують розповідати історії захисників, яких не зломили жахіття війни на Донбасі. Є такі люди, яких труднощі загартовують. Одним з таких є, тепер уже лейтенант, а тоді тільки танковий механік - Олександр.

Саша після трагічних подій під Дебальцево вирішив вступити до військового вишу і отримати офіцерські погони. Про цю історію стало відомо завдяки публікації прес-служби ООС в мережі Facebook.

ООС, скріншот: YouTube
ООС, скріншот: YouTube

"Офіцер окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха Олександр став одним з тих, хто пройшов випробування Дебальцевського пекла. Але події того часу не зломили його, швидше загартували - після виходу з оточення українських військ чоловік вирішив вступити до військового вишу і згодом отримав лейтенантські погони...

Військову службу Олександр почав з підписання контракту з ЗСУ в 2013 році. Проходив тоді службу в танковому батальйоні окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького на посаді механіка-водія танка.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

З червня 2014 року підрозділ, де служив Олександр, вибув для виконання покладених на нього завдань в районі АТО на сході України. В кінці січня 2015 батальйон було передислоковано в містечко Вуглегірськ, недалеко від Дебальцево. Завданням танкістів стало відсіч нападів російських військ, які на той момент захопили містечко, а в подальшому - контрнаступ і взяття його під контроль...", - повідомляється в публікації.

Публікація прес-служби ООС, скріншот: Facebook
Публікація прес-служби ООС, скріншот: Facebook

Публікація прес-служби ООС, скріншот: Facebook
Публікація прес-служби ООС, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, після від'їзду Зеленського окупанти накрили вогнем воїнів ЗСУ з гранатометів.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський нагадав українцям про ще одну війну: "Сподівалися, що вона буде останньою".

Знай.uа писав, загиблого Героя з Харкова поховають на Алеї Слави: "Спочивай з миром".