Уповноважений президента України з прав дітей Микола Кулеба закликавши народний депутатів посилити відповідальність за сексуальне насильство над неповнолітніми.

Детальніше про це чиновник написав на своїй сторінці в Facebook.

Дмитро Кулеба закликав народних депутатів України підтримати законопроект № 3055, який спрямований на захист дітей від сексуальної експлуатації та насильства та посилює відповідальність за вчинення злочинів подібного характеру.

Уповноважений президента написав, що у світі все частіше зустрічаються випадки сексуального насильства над неповнолітніми. Він також зазначив злочини, в яких зловмисники виробляють контент "для дорослих" за участю дітей.

Інфографіка / фото: Микола Кулеба
Інфографіка / фото: Микола Кулеба

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Інфографіка / фото: Микола Кулеба
Інфографіка / фото: Микола Кулеба

"обсяги такого контенту в світі - величезні. 46 мільйонів унікальних фото і відео матеріалів із зображенням сексуального насильства над дитиною в базі Європолу. Згідно світової статистики 8 з 10 постраждалих дітей — це діти у віці 3-13 років", - написав Кулеба.

Чиновник зазначив, що Україна є однією з небагатьох країн, в якій перегляд, Купівля та зберігання порнографії та інше за участю неповнолітніх не є кримінальним злочином.

"наслідки сексуального насильства супроводжують дитину все життя. Адже повністю видалити зображення або відео з мережі Інтернет неможливо. Збільшення кількості переглядів - це постійне травмування дитини", - підсумував Дмитро Кулеба.