У Міністерстві соціальної політики України розповіли громадянам про новий вид компенсації за оплату комунальних платежів. Громадянам пояснили, чому кошти з компенсації надаватимуть одразу постачальнику послуг, а не споживачеві.
Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінсоцполітики України в мережі Facebook.

Електроенергія, кадр з відео
Електроенергія, кадр з відео

"Мінсоцполітики перераховано кошти за січень для компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії. Мінсоцполітики здійснено перерахування коштів для компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії в сумі 322 133,5 тис.грн (571,6 тис. осіб) за спожиту в січні електроенергію.
У зв'язку з тим, що з січня було прийнято рішення про скасування певної системи тарифоутворення для окремих категорій населення, виникла необхідність вироблення іншого механізму, який, на відміну від програми житлових субсидій, дозволив би забезпечити підтримку тих категорій населення, які найбільше від цього постраждали.
"Тому було досить швидко напрацьовано механізм введення компенсаційних виплат, коли оплата йде не домогосподарству, а постачальнику. Власне, цей механізм було запроваджено до кінця опалювального періоду, як короткостроковий алгоритм підтримки в період опалювального сезону", - пояснив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
Система субсидій працює в штатному режимі. У ній на сьогодні знаходиться близько 3 млн. домогосподарств, які отримують підтримку в рамках цієї програми.", - повідомляють у Мінсоцполітики України.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що нещодавно міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про реалізовані програми підтримки доходів вразливих категорій людей і зазначила, що цього все одно недостатньо, рівень доходів багатьох сімей залишається низьким.