Можна зробити висновок, що тривалі карантини і кілька "локдаунів" сильно вдарили по самопочуттю українців. З'явилася інформація, що від Президента України Володимира Зеленського громадяни вимагають нових правил для виходу на роботу.

Українці пропонують, за прикладом країн Європейського Союзу, ввести в країні 32-ох годинний робочий тиждень. Такі зміни аргументують тим, що скорочення робочих годин спричинить за собою збільшення мотивації.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню на офіційному порталі Президента України в розділі для петицій.

Українці, кадр з відео
Українці, кадр з відео

Автором вимоги виступила громадянка Ольга Здоровець. Також варто зазначити, що для офіційного розгляду петиції главою держави вона повинна набрати 25 тисяч підписів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Згідно з останніми дослідженнями, скорочений 4-денний робочий тиждень або 6-годинний робочий день, за умови 5-денного робочого тижня сприяють підвищенню продуктивності, збільшенню мотивації і зниженню стресу, крім того, значно зменшується кількість лікарняних.

Багато країн світу вже успішно використовують таку модель, Україні слід приєднатися до них. Тому прошу Президента України як гаранта державного суверенітету, територіальної цілісності України, дотримання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, звернутися до Верховної Ради України з посланням розглянути можливість введення 32-годинного робочого тижня, виконуючи свої обов'язки згідно з Конституцією України, стаття 106.", - пише автор петиції.

Петиція Ольги Здоровець, скріншот: president.gov.ua
Петиція Ольги Здоровець, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають".

Як повідомляв Знай.uа, перехід на літній час хочуть скасувати, українці показали переваги "зимового графіка": впливає на здоров'я.

Знай.uа писав, українці просять зменшити податки заради дітей: "Хочуть народжувати".