В Україні останнім часом посилився рівень покарання за несплату аліментів. До боржників, котрі роками не сплачували за утримання дітей, застосовуються різноманітні санкції.

Як карають за несплату аліментів в Україні?

Нещодавно, показовий випадок зафіксували у Кобеляцькому районному відділі державної виконавчої служби. Як повідомляє Міністерство юстиції України, на розгляді ще з 2013 року перебувала справа про стягнення аліментів на трьох неповнолітніх дітей починаючи з 15 березня і до досягнення ними 18-річного віку. Як це часто буває, змусити боржника заплатити аліменти було важко, тому його внесли до Єдиного реєстру і винесли постанову про обмеження. Зокрема, чоловіка покарали позбавленням права виїзду за кордон, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання.

Крім того, аби запобігти можливому відчуженню майна, яке належить боржнику, було винесено постанову про арешт його майна та оголошення заборони на його реалізацію.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Чоловік збирався подовжити термін оренди земельної ділянки (пая), яка перебувала під арештом, але його змусили сплатити заборгованість по аліментах у сумі 224 692 грн, а зверху ще й додався штраф: 74 827 грн.

Як відзначають у міністерстві, протягом 8-14 лютого, органи стягнули 138,2 млн грн аліментів. З них 24, 6 млн складає проблемна заборгованість. Загалом з початку 2021 року стягнено 631, 7 млн грн аліментних платежів, з яких 117 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.

Нагадаємо, чоловік застрелив 9-річну доньку сусіда.

Як повідомляв Знай.ua, батьки показали, що змушують робити хлопчиків у школах на трудовому навчанні.

Також Знай.ua писав, що у Мінсоцполітики розповіли, кому підвищать пенсії цього року.