З'явилися важливі новини для одержувачів пенсійних виплат в Україні. Міністерство соціальної політики України повідомило про те, що було затверджено бюджет Пенсійного фонду на 2021 рік.

Дана процедура пройшла в середу, 17 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів України.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Загальна сума доходів бюджету Пенсійного фонду на 2021 рік становить 495 502 млн. грн. Власні доходи, з урахуванням залишку на початок року, передбачено в сумі 327 957, 3 млн. грн., з яких 293 887, 3 млн. грн. - сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, розподілена на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Загальний обсяг видаткової частини бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік передбачено на рівні 495 502 млн грн. Кошти Державного бюджету України на пенсійні програми становлять 195 319, 4 млн. грн., з яких на:

- сплату єдиного внеску за окремі категорії осіб - 27 975, 7 млн. грн.;

- фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок і підвищень, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду України - 167 343, 7 млн. грн., в тому числі:

- 145 260, 1 млн. грн. - на пенсійне забезпечення військовослужбовців, виплату пенсій, надбавок і підвищень, призначених за різними пенсійними програмами;

- 21 723, 6 млн. грн. - на покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України, що на 16 726 900 000 грн менше, ніж у 2020 році;

- 360 млн грн - на погашення заборгованості з пенсійних виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, за рішенням суду.

Рішення враховує підвищення виплат:

- 65-річним пенсіонерам з січня та Грудня у зв'язку із зростанням мінімальної заробітної плати (мінімальний розмір пенсії на рівні 40% мінімальної зарплати);

- компенсаційні виплати особам, яким виповнилося 80 років і які досягли 75 років;

- підвищення пенсійних виплат у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму з липня та грудня поточного року;

- проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (індексація).", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, в Україні запропонували ввести довічне ув'язнення: "Закон трьох помилок".

Як повідомляв Знай.uа, адаптивний карантин: Україну знову поділять на зони з 22 лютого.

Знай.uа писав, субсидії постачальнику, а не до кишень українців: Мінсоцполітики поділилося планом щодо тарифів на 2021 рік.