Російські окупанти на Донбасі демонстративно плюють на угоди, розміщуючи заборонене озброєння, порушуючи встановлені лінії розведення.

Українська сторона повідомляє про чергові ознаки військової присутності в зоні безпеки та грубі порушення з боку російських збройних формувань і путінських найманців. Про це інформує пресцентр ООС.

Так, 15 лютого безпілотники Місії ОБСЄ зафіксували 23 одиниці озброєння на непідконтрольній Україні території, розміщене з порушеннями встановлених ліній відведення.
Зокрема, на полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка Луганської області розміщено 11 одиниць 122 мм самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика” та 6 одиниць 122 мм гаубиць Д-30А "Жаба".
А поблизу населеного пункту Біле Луганської області - 2 одиниці 122 мм самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика” та 4 одиниці 122 мм гаубиць Д-30А "Жаба".
Крім того,міні-дрони зафіксував 20 одиниць озброєння, розміщеного за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання:
10 одиниць танків Т-64 й Т-72, 6 одиниць мінометів та 3 одиниці зенітно-ракетних комплексів "Стріла-10" на полігоні біля Бугаївки Луганської області;
танк Т-64 поблизу житлового району у населеному пункті Перевальськ Луганської області.
У звіті Місії ОБСЄ також йдеться про військову присутність та присутність військового типу у зоні безпеки. Так, поблизу населеного пункту Лобачеве Луганської області БПЛА дальнього радіуса дії зафіксував 6 одиниць бойових броньованих машин.
Всі наведені факти свідчать про те, що Росія продовжує демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості.

Нагадаємо, Зеленський після повернення з передової терміново скликає РНБО

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський "привітав" з 200-м днем перемир'я на Донбасі

Також Знай.ua писав, воїн ЗСУ підірвався на міні в зоні ООС

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще