На Урядовому порталі був опублікований проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб похилого віку".

Це говорить про те, що Кабінет Міністрів України погодив і незабаром внесе на розгляд ВРУ законопроект, що передбачає чітке визначення віку, з якого людина зможе вважатися особою похилого віку.

У ньому зазначено, що особами похилого віку вважаються українці, іноземці та особи без громадянства, яким виповнилося 60 років.

"Залежно від вікової періодизації серед осіб похилого віку виділяють наступні категорії: особи старечого віку від 75 до 90 років включно, довгожителі-особи, вік яких становить понад 90 років", - зазначено в проекті закону.

Мінсоцполітики, Мінрегіон, а також уповноважений ВР з прав людини, вчені, експерти та представники громадських організацій проаналізували чинне законодавство, що стосується сфери соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку, що дозволило їм прийти до думки про необхідне врегулювання низки питань.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Закон визначає, що громадянами похилого віку є тільки особи, які досягли пенсійного віку або яким залишилося не більше півтора років до досягнення пенсійного віку. Але новий законопроект вносить зміни до Закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування і унеможливлює однакове визначення для громадян похилого віку.

Всесвітня організація охорони здоров'я проводила дослідження, на підставі яких прийнято нову вікову класифікацію. Завдяки їй Вік від 60 до 75 вважається похилим. В Україні ж майже 10 мільйонів, 9 978 200 громадян старше 60 років.

Нагадаємо, перерахунок пенсій, компенсації та підвищення: у Мінсоцполітики назвали конкретні суми на 2021 рік

Як повідомляв "Знай.ua", українець пояснив, чому абонплата за газ нам по кишені: два роки зростають борги

Знай.ua писав, голодна пенсіонерка збирала недоїдки з чужого столу: "Не було 70 копійок на обід"