Відомий український кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився у своєму Instagram новою публікацією, в якій дав багатотисячній аудиторії рецепт індійських хлібців наан.

"Зараз я навчу вас готувати один з найкрутіших індійських хлібчиків. Наан. Наааан. Нааааааан, який ми покриємо часником і будемо сходити з розуму від його простоти та офігезності. Бачите? Індійські боги вже вишукуються в чергу, щоб поцупити той наан у вас. Скажіть Ганеші поводити себе пристойно, а восьмируцій богині не мухлювати, я все бачу.

Отже. Найважливіше - взяти добрі дріжджі, бо сенс наану - в його повітряності. Це немов хмаринка, що набухує у роті. 25 г живих дріжджів розводите у теплій воді (125 мл). Це треба для того, щоб дріжджі рівномірно розподілилися по тісту. Не чіпаєте 10 хвилин. Берете борошно (300 г), додаєте цукрову пудру (35 г), дрібку солі, м‘яке вершкове масло (40 г), йогурт (150 г), зіра (за бажанням) та дріжджі. Вимішуєте тісто, накриваєте його та даєте постояти 40-60 хвилин. Потім формуєте наани (просто повторюйте за мною на відео) та печете при температурі 200 градусів, доки хлібчик не стане таким красивим, як у мене (це до 10 хвилин). Дістаєте, змащуєте вершковим маслом, посипаєте вичавленим часником, куштуєте та танцюєте так, немов ви - головні герої індійської мелодрами", - написав кулінар.

Нагадаємо, Євген Клопотенко показав, як по-швидкому зняти стрес.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Клопотенко здивував історією про ноги покійного діда: "Відійди від труни".

Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко поділився рецептом ніжної річкової форелі, запеченої в духовці.