Нашим читачам вже відомо, що американське космічне агентство NASA успішно доставило марсохід "Персеверанс" на Червону планету. За словами вчених, ця подія поклала новий етап у вивченні Марса.

Марсохід Perseverance, фото NASA
Марсохід Perseverance, фото NASA

Тепер кожен бажаючий може зробити селфі з Марса вставивши туди своє фото на сайті NASA. Проте є ще одна масштабна новина.

Люди зможуть заснувати населену колонію на Марсі до 2030 року і створити марсіанське місто-мільйонник до 2100 року. Таку думку висловив президент "Марсіанського суспільства", інженер Роберт Зубрін. Про це стало відомо завдяки великому інтерв'ю, яке дав Роберт Зубрін журналістам Intellectinterviews.

Ілон Маск і Роберт Зубрін, фото: Twitter
Ілон Маск і Роберт Зубрін, фото: Twitter

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Експерт прогнозує, що до 2026 або 2028 року можна буде відправляти на Червону планету кораблі Starship з вантажем або роботами, щоб приступити до автоматизованого будівництва бази. Але для життя колонізаторів на цій базі будуть потрібні діючі силові установки і системи для вироблення палива з марсіанського кисню і води.

Марс, скріншот: YouTube
Марс, скріншот: YouTube

"Це найімовірніше займе час до 2030 року", - вважає Роберт Зубрін.

Він оцінює плани бізнесмена і власника компанії SpaceX Ілона Маска відправити на Марс мільйон землян до 2050 року, як "амбітні". Але вважає, що до цього часу цілком реальна присутність на Червоній планеті тисячі землян, які зможуть створити необхідну індустріальну і сільськогосподарську інфраструктуру для підтримування життєдіяльність більшого числа колоністів.

"Чим більше людей полетять на Марс і народяться на Марсі, тим швидше ми розширюватимемо свою присутність, станемо містом до 2070, містом-мільйонником або навіть більше до 2100", - упевнений експерт.

При цьому він не заперечує наявність ризику при освоєнні Марса.

"Завжди буде ризик досліджень, але нічого великого ніколи не досягалося без хоробрості", - сказав Роберт Зубрін.

Раніше повідомляли, Нібіру спливла в "Слово о полку Ігоревім", кривава зоря поруч: слов'яни попереджали ще тисячу років тому.

Як повідомляв Знай.uа, на Марсі виявили підозрілий газ - не перейматеся, до платіжок він не потрапить: "Є форми життя...".

Знай.uа писав, гігантський астероїд летить до землі на швидкості 41 000 км/год: розміром з Ісуса із Ріо-де-Жанейро.