Відомий акушер-гінеколог Ольга Білокінь розповіла про те, чи можна вплинути на час настання клімаксу.

Вона почала публікацію в Instagram з питань дівчат про те, чи можна "відтягнути", "відстрочити" клімакс, приймати якісь гормони, БАДи. Хтось просто боїться старіти. Білокінь заявляє, що жінки здавна не хотіли старіти. Вони шукали молодильні яблука, Чашу Грааля, вбивали більш молодих суперниць і пили кров незайманих.

Ольга Білоконь, фото з Instagram
Ольга Білоконь, фото з Instagram

Як приклад про те, що мрія про збереження молодості існує стільки ж, скільки і людина, жінка навела роман "Портрет Доріана Грея". Адже Граф Каліостро знав секрет вічної молодості, володіючи еліксиром молодості.

"21 століття і ми тепер знаємо, що клімакс настає тоді, коли закінчується запас яйцеклітин (він визначений з моменту народження дівчинки). Що НІЯКОЇ терапії для "отодвижения" клімаксу не існує, тому що запас фолікулів в яєчниках МОЖНА збільшити, так само як і зберегти, зберегти яйцеклітини (тільки вилучити і заморозити), але з різних причин це відомо не всім, на жаль, і у нас досі дуже багатьох жінок можна легко ввести в оману, навішати локшини на вуха про вічну молодість і вічне життя з менструаціями і "збереженими" яйцеклітинами", - написала акушер-гінеколог в публікації.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

І згодом заявила, що все ж можна впливати на час настання клімаксу-однак лише в бік зменшення. Цього можна домогтися за допомогою операцій на яєчниках, хіміотерапії, аутоімунних і генетичних захворювань, а також "завдяки" спадковості і куріння.

Білокінь, скріншот: Instagram
Білокінь, скріншот: Instagram

Чи не наближають клімакс стимуляція овуляції, ЕКЗ, глютен, м'ясо, антиперсиранти, прийом КОК та інших гормональних контрацептивів, а також пластиковий посуд.

"Список може здатися маячним, але, повірте, є індивідууми, які і про таке пишуть, тому доводиться спростовувати, доводити, що Земля не плоска. Вашим яєчників все одно, п'єте ви Омегу 3 вранці, корінь женьшеню, масло вечірньої примули або ДГЕА, мажетесь прогестероновим кремчиком з Айхерба, вставляєте в себе пелети. На запас фолікулів це не впливає. Є фолікули - будуть вироблятися естрогени та інші гормони", - підсумувала доктор.

Білокінь, скріншот: Instagram
Білокінь, скріншот: Instagram

Нагадаємо, гинекологиня розвінчала міфи про кесаревий розтин і знеболювання пологів

Як повідомляв "Знай.ua", лікар дала пораду майбутнім матусям, це допоможе уникнути проблем: "Дихає, ковтає, сидить"

Знай.ua писав, Чи є життя під час вагітності: відома гінекологиня розвінчала необґрунтовані заборони