У вівторок, 23 лютого, погода в Україні вразить контрастами. У східні регіони повернуться морози, а на Заході – буде по-весняному тепло.

Синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що рясних опадів у цей день не передбачається. Однак можливі туман і невеликий мокрий сніг.

"Не забувайте, що вночі ще підморожуватиме, тому денні калюжі підступно заманюватимуть у тонкий льодок. До взуття зараз - особлива увага, бо вранці та ввечері випробовує на стійкість ожеледиця, вдень підстерігає каша, калюжі та бруд по кісточки", – зазначила Діденко.

На Сході України буде найхолодніше – температура повітря опуститься до -9 -13 градусів. Опадів синоптики Укргідрометцентру не прогнозують. У північно-західних регіонах стовпчик термометра підніметься до +5 +8 градусів, зате на північному сході очікують мінуси – -3 -5 градусів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На Півдні країни буде трохи тепліше. Температура повітря прогріється до +2 +8 градусів. Однак найтеплішу погоду прогнозують на Заході – +6 +9 градусів.

У Києві та центрі України температура не підніметься вище нуля – -1 -3 градусів.

погода на 23 лютого, фото з сайту Укргідрометцентру

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять преподобного Прохора Печерського. У народі примітили, якщо 23, 24, 25 лютого іній на деревах, то буде дощ на Мокія Мокрого (24 травня), а це означає, що все літо буде "мокрим".

Нагадаємо, українцям розповіли, як вчасно розпізнати гайморит і що може допомогти його позбутися на ранніх стадіях.

Як повідомляв портал Знай.uа, весна засушить землю до тріщин: синоптик попередив українців тривожним прогнозом.

Також портал Знай.uа писав, що вчені назвали 4 причини постійного почуття холоду: від гормонів до судин.