Відомий український педіатр Євген Комаровський пояснив, чому на дитину не варто надягати шкарпетки, навіть якщо у неї з'явився нежить.

Відповідне відео доктор опублікував на своїй сторінці в Instagram.

Раніше доктор Комаровський розповідав українцям, що робити, якщо у дитини з'явився нежить і чого робити не рекомендується. В одній з частини відео Євген підняв тему ходіння в теплих шкарпетках при соплях, що викликало масу питань і обурень з боку батьків.

У новому відео Комаровський вирішив ще раз повернутися до цієї теми, щоб більше не виникало питань. Він заявив, що людська стопа створена таким чином, щоб при контакті з холодом в ній миттєво закривалися судини і тіло не втрачало тепла.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тобто, якщо дитина з народження привчена ходити босоніж, то теплі шкарпетки не врятують її від нежиті. Але якщо з народження ніжки дитини постійно були в теплі, то організм втратив цю здатність і під час нежиті шкарпетки також повинні бути присутніми.

Нагадаємо, що Євген Комаровський дав рекомендації щодо того, чи можна пускати в будинок з маленькою дитиною в гості родичів в розпал сезону ГРВІ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський дав кілька порад, як уберегти дитину від обмороження взимку.

Також Знай.uа писав, що Комаровський висловив свою думку щодо вакцинації для вагітних жінок.