Президент України Володимир Зеленський підписав наказ про вихід держави з двох договорів країн СНД.

Детальніше про це розповідає пресслужба Офісу президента.

Повідомляється, що у вівторок, 23 лютого, гарант Конституції підписав наказ №70/2021 "про вихід України з міжнародних договорів, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав".

Згідно з наказом Україна вийде з Договору про цивільну авіацію і використання повітряного простору. Згідно з документом, повітряний простір країн, які підписали договір, вважається єдиним. Крім цього, була створена Рада з авіації та використання повітряного простору і Міждержавний авіаційний комітет. Договір був підписаний Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Казахстаном, Киргизстаном, Молдовою, Росією, Таджикистаном, Туркменістаном, Узбекистаном і Україною.

Володимир Зеленський / фото: сайт президента України
Володимир Зеленський / фото: сайт президента України

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Також Володимир Зеленський прийняв рішення вийти з аналогічного договору, який дозволяє країнам-учасникам використовувати повітряний простір один одного для здійснення діяльності Збройних сил Співдружності і не будуть чинити дій, які порушать або ускладнять їх функціонування.

Нагадаємо, що парламент затвердив новий Закон для держслужбовців – спецперевірка, розподіл повноважень та умови у сфері карантину.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський несподівано позбавив українців голосу.

Також Знай.uа писав, що Зеленський розповів, що буде з дорогами в 2021 році.