Кабінет Міністрів затвердив програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Детальніше про це пише Міністерство соціальної політики України в Facebook.

У середу, 24 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв Державну програму з протидії насильству. Даний документ передбачає ряд змін, які будуть вводити в країні протягом 4 років (до 2025 року).

В першу чергу в уряді розроблять програми для постраждалих осіб і відповідні програми для дітей-кривдників з методичними рекомендаціями щодо їх виконання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У найближчі роки в Україні розширять мережу для підтримки постраждалих осіб від насильства. Зокрема, буде відкрито додатково 450 спеціалізованих служб (притулків, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги та інше).

Вже цього року передбачено проведення судових засідань в обстановці, сприятливій для дитини. Також до 2022 року будуть оновлені державні стандарти щодо включення в дошкільну, початкову, середню, професійну та вищу освіту положень ціннісних орієнтирів ненасильницької поведінки.

Передбачено залучення бізнесу в розвиток системи запобігання та протидії насильству та / або насильству за ознакою статі, в тому числі запобігання насильству в трудових колективах, як частини корпоративної соціальної відповідальності.

Нагадаємо, що в Одеській області судитимуть головлікаря спеціалізованого будинку дитини, який здійснював сексуальне насильство щодо вихованців дитбудинку.

Як повідомляв портал Знай.uа, українську доглядальницю заарештували в Італії. Все через побиття підопічної.

Також Знай.uа писав, що письменниця Зоя Казанскі зізналася, за що не любить 8 березня і чому вважає його лицемірним святом.