Популярний український музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який цієї весни має представити новий проект під назвою "Оранжерея", поділився з шанувальниками доброю новиною.

Так, кафедру теоретичної фізики Львівського національного університету імені Івана Франка назвали на честь покійного Івана Вакарчука – вченого-фізика, ректора університету в 1990-2007 і в 2010-2013, міністра освіти і науки України. Про це його син Святослав написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Святослав Вакарчук, фото Instagram
Святослав Вакарчук, фото Instagram

"Сьогодні Вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка на своєму засіданні одноголосно ухвалила рішення присвоїти кафедрі теоретичної фізики ім’я Івана Вакарчука. Для всієї нашої родини це велика честь", - зазначив музикант.

Вакарчук подякував за таке рішення ректору, професору Володимиру Мельнику та іншим членам Вченої ради університету.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Особлива подяка професору Володимиру Ткачуку, всій кафедрі теоретичної фізики, професору Петрові Якібчуку та всьому фізичному факультету за таку ініціативу. Іван Вакарчук залишиться з рідною кафедрою назавжди!" - заявив артист.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук здивував архівним фото з покійним Кузьмою Скрябіним: "Подумала - Цой".

Як повідомляв портал Знай.uа, улюблениця Вакарчука Христина Соловій заговорила про інтимне: "Немає більшого блаженства".

Також портал Знай.uа писав, що "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука попередив українців: "Близько".