Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував нові країни і території, в які українці зможуть в'їздити без візи.

Про це він написав на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі "Твіттер".

Зокрема, тепер громадяни України можуть розраховувати на безвіз з Гренадою, а також заморськими територіями Нідерландів Аруба та Кюрасао, карибськими островами Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба.

"Ми розширюємо свободу подорожей для українців попри всі обставини. 1 березня стартують 2 безвізи <...> + відкривається Грузія", — написав Кулеба у твіттері.

Детальніше з умовами в'їзду він порадив ознайомитися на спеціальному сайті з довідковою інформацією для українців. Річ у тім, що пандемія коронавірусної хвороби все ще продовжує накладати обмеження на подорожуючих - зокрема, такі як вимоги пройти самоізоляцію або здати ПЛР-тест на COVID-19.

Виключенням тут не стала і "розрекламована" Кулебою Грузія. Серед інших умов, українцям доведеться:

на прикордонному пункті пропуску Грузії необхідно пред’явити сертифікат ПЛР-тестування, проведеного не більш ніж за 72 години до поїздки в Грузію;

– на 3-й день перебування обов’язково пройти ПЛР-тестування за свій рахунок;

– перед перетином державного кордону необхідно заповнити спеціальну анкету, вказавши історію поїздок за останні 14 днів,

Нагадаємо, Новий безвіз і санкції Росії: Денис Шмигаль розповів про важливі зміни у відносинах з ЄС

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський у Лондоні підписав важливу угоду з Джонсоном: на українців чекає торгівля і крок до безвізу.

Також Знай.ua писав, Зеленський підколов Порошенка з його нерішучістю: "Дорогий ви наше все"