Ряд спеціальних транспортних засобів було сфотографовано та опубліковано в Інтернеті у вівторок, 26 липня.

Відповідний пост було оприлюднено на порталі «DailyStar»

Конвой був помічений на M74, він їхав на північ приблизно за 30 миль на південь від Глазго. Він пройшов більшу частину шляху від Олдермастона у Беркширі до Коулпорта на західному узбережжі Шотландії.

Ще один британський конвой з ядерними бомбами здійснив дводенну подорож з Олдермастона/Бургфілда в Коулпорт на озері Лох-Лонг. Кожна вантажівка, ймовірно, несе по дві боєголовки», — йдеться у профілі Nuke Watch у Твіттері.

Організація розмістила інформацію в Твіттері, тому що вони «вважають, що спільноти, потенційно порушені конвоями, повинні знати про їх існування та ризики, які вони представляють».

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Військовий конвой Британії (Зображення: Twitter)
Військовий конвой Британії (Зображення: Twitter)

Конвой, який, як вважається, завершив свою подорож до того, як фотографію було опубліковано, схоже, приєднався до одного поліцейського фургона, що викликало занепокоєння у деяких користувачів Twitter.

"Я чекав більшого захисту, ніж поліцейський фургон", - написав один чоловік.

Неминуче до розмови було залучено росію. Один із користувачів Твіттера написав: «Китай збільшує боєголовки вчетверо, а росія — щонайменше вдвічі. Я б назвав це підготовкою, але ядерна зброя була б кращою».

"Що ми будемо використовувати, коли божевільний диктатор нападе на нас, ганчірки з пір'я? Ці речі мають потрапити туди, де вони потрібні", - написав інший.

Однак перевезення боєголовок Великобританією здійснюється регулярно, в тому числі і за цим маршрутом.

Військовий конвой Британії (Зображення: Twitter)
Військовий конвой Британії (Зображення: Twitter)

Організація повідомляє у Твіттері про переміщення арсеналу у суспільних інтересах, а також через побоювання, що вантаж може вибухнути, випустивши канцерогенні частки.

На своєму сайті вони пишуть: «При серйозній аварії коло радіусом близько 600 метрів буде вражене вибуховою хвилею та уламками вибухівки. Ще більш проблематичним, ніж сам вибух, буде його ефект розсіювання альфа-випромінюючих частинок плутонію та урану за вітром на багато миль».

Нагадаємо, що в мережі повідомили про велику операцію ЗСУ.