Народний депутат VIII скликання, шачальник штабу, заступник командира батальйону ЗСУ, майор, керівник проектного офісу Акселератора Міноборони Павло Кишкар заявив, що Україні потрібна технічна мобілізація.

Він упевнений, що лише високотехнологічні рішення можуть забезпечити технологічну перевагу над Росією.

Про це стало відомо завдяки коментарям Павла Кишкара журналістам одного із українських телеканалів.

Павло Кишкар, скріншот: YouTube
Павло Кишкар, скріншот: YouTube

"Ми часто говоримо про нестачу людей на полі бою, а вони є. Давайте технічну мобілізацію проведемо, тоді частина людей вивільняється. Адже роботу на полі бою виконуватимуть роботи, чи то безпілотні апарати, чи то наземні керовані комплекси. Такі напрацювання у нас є "Якщо ми швидко відреагуємо і розпишемо, яким чином "Тандем-2" або "Шабля" будуть поставлятися та використовуватися на полі бою, то отримаємо перевагу над ворогом як тактичну, так і в позиційній обороні", - заявив Кишкар.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Він наголосив, що головнокомандувач також вважає, що це правильний напрямок у розвитку ЗСУ.

Бої дронів, скріншот: YouTube
Бої дронів, скріншот: YouTube

"Іншого варіанту немає. Ми ніколи не матимемо чисельної переваги над ворогом. У нас немає чоловіків більше, ніж у противника. Якщо з нашого боку може бути лише технологічна перевага, то давайте її забезпечимо. Високотехнологічні рішення на полі бою потрібні, вони зможуть забезпечити технологічна перевага над РФ", - зазначив Кишкар.

Він говорить, що бойові модулі, що дистанційно керуються, вже використовуються в обмеженій кількості. За словами Кишкара, робота заступника головкому Андрія Лебеденка спрямована на те, щоб ці "Тандеми" якнайшвидше стріляли у противника на фронті.

Бої дронів, скріншот: YouTube
Бої дронів, скріншот: YouTube

"Проводиться цілий комплекс заходів, щоб підготувати кадри, ремонтну та автомобільну базу, вчасно забезпечити підрозділи боєприпасами. Це все комплексне рішення, навчання може проводитися вже зараз. Такі комплекси є, і найближчим часом з'являтимуться у масовому виробництві. Ми очікуємо у найближчі тижні підписання перших контрактів щодо "Тандему" та "Саблі", - зазначив він.

Керівник проектного офісу Акселератора Міноборони зазначив, що співпраця між розробником, виробником зброї та військовими є взаємовигідною, оскільки отримуючи зворотний зв'язок, можна покращити виріб та ефективно використовувати його на полі бою.

"Ми передаємо цю інформацію до інших підрозділів, які можуть вже завтра отримати на поставку ці комплекси та мати напрацювання від виробника та бойових підрозділів, які вже працювали з цими системами. Це докорінно змінює наземну ситуацію в плані стилю ведення бою, дозволяє командирам з більшою фантазією підходити до розміщення бойових, вогневих засобів ураження. Найголовніше, що це безпосередньо пов'язано з мобілізацією", - додав Кишкар.

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію: 4 пункти, які мають знати усі чоловіки.

Раніше повідомлялося, "Людолові з ТЦК": військовий експерт пояснив, що потрібно терміново змінити мобілізацію.

Також, "Я на тебе нацькую військкомат": через зламаний ноутбук киянка влаштувала терор хлопцю.