Нетішин це місто у Хмельницькій області України, де мешкає приблизно 36 тисяч осіб, і воно знаходиться практично поряд із Хмельницькою атомною електростанцією. Зрозуміло, що у разі якихось неприємностей (атак з боку Росії) важливо мати хороші бомбосховища, щоб захистити жителів.

Але ось у чому проблема: коли команда СтопКора вирішила перевірити, як справи з укриттями в Нетішині, і вони виявили, що ситуація досить моторошна.

Укриття Нетішина / фото: скріншот Youtube
Укриття Нетішина / фото: скріншот Youtube

Укриття для місцевих чиновників виявилося майже як п'ятизірковий готель, а те, що призначене для звичайних людей, викликає не райдужні емоції.

Інспекція Держпродспоживслужби виявила купу проблем у школах та дитячих садках, які мали служити укриттями. Тільки уявіть: грибок на стінах, відсутність води і туалетів, ще й меблі, що покосилися. А це місця, де наші діти мають бути у безпеці.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

"Ми побачили і стелю, яка тече, і пліснява, і поламані та розкидані по приміщенню нари, через які діти можуть травмуватися", – розповіла журналістка, яка досліджувала підвали, Ольга Левицька.

Укриття Нетішина / фото: скріншот Facebook
Укриття Нетішина / фото: скріншот Youtube

І що найсумніше, це не просто слова. Мешканці міста також не мовчать. Вони розповідають, що після часу, проведеного у цих укриттях, діти починають чхати, у них болить голова, а в когось ще й алергія з'являється.

І це ще не все! У укриттях ще й щур рай розлучився, причому як живих, так і мертвих. Жахлива антисанітарія.

Коли журналісти намагалися розібратися в цій історії з головою міста, він наче випарувався. Але хоча б секретар міської ради висловився з цього приводу. Він сказав, що якість укриттів залишає бажати кращого, але що вони будувалися не для комфорту, а просто щоб було куди сховатися у разі чого.

"Коли туди пішли діти щодня, почала підніматися пил. Плюс волога погода теж впливає. Те, що зараз ці недоліки потрібно усувати – ніхто не заперечує. На той момент, коли ми все це будували, вимоги часу були інші, і ми проходили перевірки", – заявляє він.

Загалом ситуація неприємна. Зрозуміло, що терміново потрібно щось робити, щоб забезпечити безпеку городян, особливо з урахуванням подій останніх часів.

3 хвилини - правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Також ми писали про те, що про тіль Raddison Blu не пускає киян у притулок: облаштували тільки для своїх.