Нещодавно в Україні прийняли новий закон про мобілізацію, який внесе багато змін. Дмитро Лазуткін з Міноборони каже, що цей закон допоможе краще відстежувати, хто має служити в армії, а також зробить можливим частішу зміну солдатів на передовій, щоб вони могли відпочивати.

Цей закон вдосконалить систему, за допомогою якої визначається, хто і коли може бути призваний до армії, забезпечивши своєчасне і ефективне поповнення сил на передовій.

Це важливо не тільки для підтримки морального духу солдатів, а й для забезпечення стабільної оборони країни.

Мобілізація в Україні, фото zp247
Мобілізація в Україні, фото zp247

Лазуткін також згадав, що хоча спочатку були плани на більш жорсткі заходи проти тих, хто ухиляється від мобілізації, врешті вони були пом'якшені. Втім, в Міноборони сподіваються, що ці заходи змусять людей відповідальніше ставитись до своїх обов'язків перед країною.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

"Міністерство оборони не має заохочувати людей, які не мають бажання захищати батьківщину. Зрозуміло, що певні заходи є, і вони мають бути. До речі, в тому законопроєкті, який проходив перше читання, були ще й інші заходи, тому пом'якшення можна навіть зараз спостерігати. Будемо сподіватися, що громадяни свідомо і відповідально поставляться до свого конституційного обов'язку", — додав він.

Мобілізація в Україні, фото protocol
Мобілізація в Україні, фото protocol

З новим законом процес мобілізації має стати кращим, що допоможе знизити натиск на тих, хто зараз захищає країну, дозволяючи їм отримати необхідний відпочинок та відновлення.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua новий закон про мобілізацію: військовий вимагає більш жорстких покарань ухилянтів

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, військовим збільшили виплати: хто і скільки отримає