В Аргентині відбулася історична подія: українець, який живе на іншому кінці світу, звернувся до суду через тортури, які йому завдали російські окупаційні сили.

Приховуючи свою особистість через побоювання за сім'ю на окупованих територіях, чоловік звинуватив конкретних людей у ​​застосуванні тортур на електричному стільці та незаконному ув'язненні у 2022 році.

В'язниця / фото: скріншот Youtube
В'язниця / фото: скріншот Youtube

Він не лише згадав імена чиновників та співробітників, а й інших осіб, імена яких залишаються невідомими. Він вказав не лише на прямих виконавців, а й на керівництво місцевого тюремного закладу, а також свого колишнього начальника, який, за його словами, сприяв росіянам.

"Мене затримали на роботі. Потім мене катували. Застосовували електрошок. Було неймовірно боляче, тому я знепритомнів. Мені пощастило, що я вижив. Багато людей все ще там", – розповів він в ексклюзивному інтерв'ю Reuters.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Скаргу він подав до Федерального суду Буенос-Айреса, проте на даний момент агентство Reuters не може підтвердити всі деталі історії, оскільки Міністерство оборони Росії відмовилося коментувати ситуацію.

В'язниця / фото: скріншот Youtube
В'язниця / фото: скріншот Youtube

Природно, у Москві заперечує звинувачення та сприймають їх як частину дискредитації із боку західних країн.

Скарга містить близько 70 сторінок, у ній наводяться свідчення інших ув'язнених та висновки ООН про аналогічні випадки тортур.

За словами позивачів, чоловіка піддавали тортурам електричним струмом і утримували в тісних умовах у камерах з великою кількістю людей:

"...до вуха і пальця чоловіка були прикріплені електричні кабелі, щоб провести електричний струм через його тіло. Він та інші містилися в камерах площею 10 квадратних метрів (32 фути), по 12-20 чоловік кожній камері."

Тортури в Бердянській колонії
Тортури в Бердянській колонії

Допити та тортури, за даними юрисконсультів, тривали близько 20 днів до його звільнення.

Аргентинський суд готується до розгляду скарги на передбачувані військові злочини Росії в Україні. Процес може тривати кілька місяців, і поки що скарга залишається конфіденційною.

Якщо суд ухвалить справу, це стане першим розслідуванням військових злочинів Росії в Україні поза Європою та США.

Нагадаємо, " Я на тебе нацькую військкомат": через зламаний ноутбук киянка влаштувала терор хлопцю

Раніше ми писали про те, що росіянка показала весь дух "наднації" в літаку, роздягнувшись і танцюючи стриптиз для сусіда