Директор департаменту охорони здоров'я МО Оксана Сухорукова висвітлила деякі проблемні питання у сфері медицини у ЗСУ.

Коментуючи ситуацію з лікуванням бійців, які отримали контузії, вона визнала, що хоча військові медики в цілому є висококваліфікованими, самовідданими і жертовними фахівцями, існують певні "але" в цій галузі.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

На думку Оксани Сухорукової, проблема частково полягає в тому, що військова та цивільна медицина розвивалися паралельно, рідко взаємодіючи одна з одною. У питаннях диджиталізації, впровадження протоколів та інших аспектах громадянська медицина виявилася прогресивнішою порівняно з військовою.

Проте ситуація почала змінюватися, коли дві системи почали перемішуватися, зокрема через мобілізацію цивільних лікарів до лав Збройних Сил. Сухорукова підкреслила, що більшість проблем криються у сфері навчання, культури та ставлення до пацієнтів. Наявність певних документів та протоколів не гарантує їхнього неухильного дотримання.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

На її переконання, для ефективного вирішення цих проблем необхідно не лише забезпечити належне ресурсне забезпечення, а й запровадити системні зміни у навчанні медичного персоналу та надати необхідні інструменти для роботи. Однак вона визнала, що такі процеси складні та багатокомпонентні, і їх реалізація вимагатиме тривалого часу.

Нагадаємо, "путін нас дуже боїться": Зеленський пояснив, чого чекати від війни

Як повідомляв "Знай.uа", РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Знай.ua писав, США дозволило передачу F-16 і назвало їх кількість для України: коли чекати сюрпризу