Останнім часом у світі спостерігається поширення незвичайної субкультури, яка отримала назву "фурі". У цій субкультурі підлітки ідентифікують себе як тварини, використовуючи для цього різноманітні символи, такі як хвости, вушка та інші атрибути. Вони не лише носять костюми тварин, а й відтворюють їхню поведінку: гарчать, облизують та кусають одне одного і оточуючих.

З англійської мови "furry" перекладається як "вкритий хутром". Зазвичай фурі не мають певної тварини, на яку вони рівняються, але часто вони обирають мультяшних персонажів або створюють гібридні образи. Серед найпопулярніших образів можна виділити собаку-вовка, лисицю-кішку, дракона та тигра.

Субкультура фурі. Фото з відкритих джерел

Костюми фурі коштують достатньо дорого, особливо якщо мова йде про повноцінні костюми зі всією екіпіровкою. Наприклад, за кордоном ці костюми можуть коштувати від $2000 і вище.

У зв'язку з високою вартістю, більшість фанатів фурі обмежуються лише елементами костюмів, такими як хвостики, вушка та головні убори. Це дозволяє їм виражати свою приналежність до субкультури, не витрачаючи великих сум.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Часто члени субкультури "фурі" настільки вживаються у роль своїх антропоморфних персонажів, що починають вести себе відповідно до поведінки тварин, з якими ідентифікують себе. Вони можуть ходити на чотирьох лапах, імітувати м'яукання або гавкання та навіть кусання і облизування перехожих. Нещодавно в одній зі шкіл у США виник конфлікт через поведінку деяких учнів, які вжилися в роль фуррі і кусали інших. Приблизно 75 учнів і їхніх батьків вийшли на протест до школи, висловлюючи своє незадоволення тим, як адміністрація реагує на подібні випадки.

Ця тенденція викликає серйозну тривогу серед батьків та громадських діячів, оскільки підлітки, які входять у цю субкультуру, часто збираються групами, демонструючи свою приналежність до "фурі". Неабияке занепокоєння викликає і зростання популярності відео контенту, в якому підлітки зображають тваринний спосіб життя, а також сексуальні аспекти цієї субкультури, що виявляються у відповідних відео та іграх.

За океаном це явище вже набуло негативного звучання. У школах обговорюється проблема "фурі", антифурі мітинги стають не лише актуальними, але й необхідними для врегулювання конфліктних ситуацій серед учнів.

Нагадаємо, Проблема батьків: половина українських школярів не знають рідної мови і нічого не розуміють на уроках

Раніше ми повідомляли, що Школярам готують суворі покарання: тепер все буде серйозно