У Республіці Конго стався серйозний спалах нової форми віспи, який поширюється швидко серед населення. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з початку року там зареєстровано понад 4,5 тисячі випадків та майже 300 смертей. Ці показники в три рази вищі, ніж минулого року.

Дослідники виявили, що вірус віспи мутував і тепер передається між людьми у місті, де контакт з дикими тваринами, які зазвичай є переносниками хвороби, мінімальний.

Висип. Фото: Facebook
Висип. Фото: Facebook

Відтак, в Конго оголосили надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров'я. Є дані, що нова форма віспи менш смертельна, але з'явилась проблема з діагностикою через те, що ураження відбуваються на статевих органах, що є нетиповим для попередніх спалахів.

Дослідження також показало, що більшість заражень відбуваються під час статевого акту, особливо серед людей, які надають інтимні послуги.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Висип. Фото: Facebook
Висип. Фото: Facebook

Це призводить до ризику "мовчазної передачі" хвороби, коли інфекція передається, але про це не стає відомо, оскільки люди не звертаються за медичною допомогою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Британії почалися випробування вакцини, яка обіцяє назавжди перемогти рак

Також наш портал інформував, життя на вагу: як виявити парвовірус і скільки коштує порятунок

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що летальна хвороба "косить" тварин, але легко передається на людей: що потрібно знати