Україні зупинка автомобіля поліцією є звичайною процедурою, яка використовується для забезпечення дотримання правил дорожнього руху. Інспектори мають право вимагати від водіїв зупинку, але для цього потрібні чіткі та обґрунтовані причини.

Водії, у свою чергу, мають завжди бути уважними і готовими відреагувати на вказівки поліції. Проте іноді виникають ситуації, коли водій може не помітити сигналу від поліцейського через різні обставини, як от погані погодні умови або шум у салоні автомобіля.

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

У такому випадку, якщо водій усвідомлює, що за ним слідує поліція, йому слід негайно зупинити автомобіль, щоб уникнути подальших проблем з правоохоронцями.

Це було підтверджено рішенням Святошинського районного суду у Києві, який розглянув справу про невиконання вимоги поліції зупинити автомобіль.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Водій стверджував, що він не помітив сигналу від патрульного, а тому продовжив рух. Як наслідок, йому було винесено протокол за порушення статті 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час судового розгляду не було представлено достатньо доказів порушення з боку водія. Суд уважно вивчив записи з бодікамер патрульних, які, як виявилося, не містили чітких сигналів для зупинки від поліції.

Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube
Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

Додатково, під час інциденту поліція не використала світлові або звукові сигнали, що могли б чітко попередити водія про необхідність зупинитися.

У своєму рішенні суд наголосив на необхідності наявності недвозначних і чітких доказів для притягнення до відповідальності. Відсутність таких доказів призвела до вироку на користь водія.

Нагадаємо, водіїв штрафуватимуть за новими правилами: можна легко втратити права

Раніше ми писали про те, що нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома