Всім відомо, що для підтримки здорового організму потрібно вживати достатню кількість води.

Втім, не всі здогадуються про те, що головним болем організм надсилає вам сигнал про те, що йому потрібна рідина.

Головний біль, Фото з відкритих джерел
Головний біль, Фото з відкритих джерел

Відчуття головного болю змушує вас якнайшвидше знайти спосіб позбутися його. Як виявляється, вживання достатньої кількості води може допомогти позбавитися головного болю.
Хоча в медичній літературі немає такого терміна як "головний біль від зневоднення", більшість лікарів бачать такий зв'язок в організмі пацієнтів.

"Коли ви зневоднені, мозок має тенденцію скорочуватися або зменшуватися всередині черепа, - пояснює доктор Медхат Міхаель. - Це чинить сильний тиск на черепні нерви і створює певну напругу на оболонки, що покривають мозок. Це може призвести до головного болю".

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Головний біль. Фото: скрін youtube
Головний біль. Фото: скрін youtube

Лікар звертає увагу, що навіть невеликий рівень зневоднення може провокувати головний біль.

При цьому біль від зневоднення кожна людина може відчувати по-різному. Лікарі розповідають про те, що найчастіше біль від зневоднення ниючий і слабкий, а лише в окремих випадках може спровокувати сильний головний біль і навіть мігрень. Зазвичай такий біль поширюється по всій голові, а не окремій частині. Лікарі додають, що такий біль безперервно може тривати годинами.

Головний біль
Головний біль

Потреба людського організму у воді у всіх різні, але Національна академія наук, техніки та медицини США рекомендує вживати таку кількість рідини на добу:

  • Близько 15,5 чашок (3,7 літра) рідини на день для чоловіків
  • Приблизно 11,5 чашки (2,7 літри) рідини на день для жінок

Нагадаємо, що кардіологи пояснили, яку каву можна пити навіть після інфаркту.

Раніше ми повідомляли, що у дітей все частіше почали з'являтися камені в нирках: з чим це пов'язано і як уберегти дітей.