Благодійний фонд Сергія Притули пропонує українцям отримати базову військову підготовку у 18 містах України за донати на ЗСУ. Учасником проекту може стати кожен охочий, сплативши певну суму грошей. Мінімальної суми донату немає, і кожен учасник вносить його за своїми можливостями.

Мережа Центрів готовності цивільних швидко розширюється. Наразі такі локації, де військові діляться своїм досвідом з цивільними, працюють у18 містах, включаючи Луцьк, Київ, Рівне, Житомир, Полтаву, Чернігів, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Одесу, Кривий Ріг, Умань, Чернівці, Івано-Франківськ, Львів, Дніпро, Вінницю та Черкаси. Повний перелік посилань на центри можна подивитись тут.

Центр готовності цивільних. Фото: Сергій Притула

Учасники, які підтримують фонд донатами, мають можливість пройти тренінги зі стрілецької справи, тактичної медицини, військового зв'язку, основ аеророзвідки, користування військовою оптикою тощо. Для цього потрібно зробити грошовий внесок перед початком тренінгу та надати підтвердженням платежу у вигляді скріну або копії чеку.

Наприклад, у столиці можна отримати навички домедичної допомоги, оволодіти основами гранатометної справи або ознайомитися з інструментами кібербезпеки. Важливо попередньо зареєструватися на тренінг, тому слід уважно слідкувати за анонсами у соцмережах Центру.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

У Дніпрі проводять тренінги з управління стресом на лінії фронту, навчають азам стрілецької справи та тактичної медицини. Детальні анонси можна переглянути на відповідному ресурсі.

У мешканців Полтави також є можливість пройти тренінг "Домедична допомога. Алгоритм M.A.R.C.H. для цивільних", а також ознайомитися з основами інженерної справи та вивчити навички поводження з гранатометами та ПТРК. Слідкуйте за анонсами подій для отримання детальної інформації.

Нагадаємо, В Україні посилили штрафи для ухилянтів: від чого залежить сума покарання, і як оскаржити

Раніше ми повідомляли, що Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять