Якщо ви не оновили свої дані на вимогу ТЦК, то ТЦК може внести вас до бази людей, що ухиляються від мобілізації. Якщо поліція перевірить ваші документи та побачить чоловіка в цій базі, вони можуть примусово доставити його до ТЦК.

Насправді у ТЦК не так багато співробітників, щоб ще займатися формуванням судових позовів проти кожної людини, яка не оновила дані. Закон справді передбачає можливість звернення до суду, але на практиці це не так часто використовується.

Олександр Федієнко - скріншот
Олександр Федієнко - скріншот

Якщо ТЦК звернеться до суду через невиконання громадянами їхніх обов'язків, то за новим законом суди використовуватимуть спрощену процедуру для якнайшвидшого вирішення таких справ. Це означає, що суди ухвалюватимуть рішення, яке не можна оскаржити відразу.

Це дозволить мобілізувати людину майже одразу після судового рішення. Тобто, навіть якщо ви захочете оскаржити рішення, то мобілізація може статися до того, як ви встигнете це зробити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Мобілізація. Фото: 24 канал
Мобілізація. Фото: 24 канал

Ось як це працює: якщо ви не оновите дані, то можете опинитись у базі ухилістів, у разі перевірки, будете доставлені до ТЦК. Юридичні процедури здебільшого залишають на потім, оскільки їхня обробка вимагає багато ресурсів і часу.

Нагадаємо, критична фаза війни: командувач Сухопутними військами виступив із важливою заявою

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям пояснили, чи можна заперечувати "придатність": рішення ВЛК не остаточне