Міністерство охорони здоров'я України оголосило про заплановані перевірки рішень медико-соціальних експертиз щодо надання статусу інвалідності 2 та 3 груп чоловікам, які отримали такий статус після 24 лютого 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна.

Ці заходи спрямовані на забезпечення справедливості та коректності в оцінюванні стану здоров'я осіб, які претендують на отримання інвалідності.

Людина з інвалідністю
Людина з інвалідністю

Проте, Міністерство також зазначило, що далеко не всі чоловіки з інвалідністю підпадають під ці перевірки. Існує кілька визначених категорій осіб, які будуть звільнені від необхідності проходження повторного огляду.

Якщо під час попереднього огляду було вирішено підвищити групу інвалідності, такі особи не підлягають повторному огляду. Це стосується тих, хто постраждав внаслідок захворювань, поранень, травм або інших фізичних ушкоджень, отриманих під час захисту Батьківщини.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Включає осіб з ампутаціями кінцівок, втратою кистей рук, стоп ніг або одного з парних органів, які мають стійкі обмеження у фізичних можливостях.

Такі як онкологічні захворювання, інтелектуальні порушення, психічні розлади, церебральний параліч або інші паралітичні синдроми, з якими людина живе з дитинства.

Міністерство наголосило, що особам, які отримали статус інвалідності після початку повномасштабної війни, не потрібно самостійно з'являтися для проходження повторного огляду, що полегшує їхню участь у цьому процесі та зменшує навантаження на самих інвалідів у складний для країни час.

Нагадаємо, "Чмонь більше немає": Жорін попередив про найзагрозливішу ситуацію на фронті з лютого 2022 року

Вам буде цікаво дізнатися оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму