В Україні немає закону, що дозволяє працівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки залишати повістки в поштових скриньках. Військовозобов'язані повинні отримати повістку особисто та розписатися на ній, щоб вона вважалася врученою.

Про це повідомив Дмитро Лазуткін, речник Міністерства оборони, у рамках національного телемарафону. Він також наголосив, що якщо з'явиться відповідна постанова про вручення повісток через поштові скриньки, то будуть зовсім інші коментарі. Однак наразі жодного такого правового акту не існує.

Якщо територіальний центр комплектування та соціальної підтримки залишить повістку у поштовій скринці, і військовозобов'язаний не зверне на неї уваги, то така повістка фактично не буде вважатися врученою.

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook
Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Україна встановила один законний спосіб вручення повісток під час загальної мобілізації: пряме вручення в руки військовозобов'язаним. Це право мають лише уповноважені особи, серед яких працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, представники Служби безпеки України, керівники підприємств, установ та організацій, представники ОСББ та ЖЕКів, а також інші уповноважені особи згідно з наказом коменданта.

Варто зауважити, що вручення повісток може здійснюватися практично в будь-якому місці: за місцем проживання військовозобов'язаного, за місцем його роботи, на блокпостах чи в будь-яких громадських місцях. Проте працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також інші уповноважені особи, повинні дотримуватися чинного законодавства України під час виконання своїх обов'язків.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Нагадаємо, Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Раніше ми повідомляли, що Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Також, Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага