КП "Міський тролейбус" у Кривому Розі уклало контракт із ФОП Мезеном Олегом Володимировичем на оформлення кузовів та салонів транспортного засобу за 1,04 мільйона гривень. Під "оформленням" ми маємо на увазі те саме дизайнерське рішення у вигляді різноманітних наклейок на транспорті.

Цього року підприємець забезпечуватиме 45 послуг дизайнерського оформлення кузовів та салонів автобусів та тролейбусів по 23 150 гривень за послугу. Це еквівалентно приблизно 588 доларам за поточним курсом НБУ.

Про це стало відомо завдяки розміщеному тендеру на Prozorro.

Тендер на закупівлю дизайнерського оформлення транспорту / фото: скріншот Prozorro
Тендер на закупівлю дизайнерського оформлення транспорту / фото: скріншот Prozorro

Послуги включають:

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще
  • демонтаж старого зовнішнього оформлення,
  • узгодження макетів,
  • ультрафіолетовий друк на спеціальній плівці Oracal з подальшим ламінуванням,
  • плотерний поріз,
  • контурне обрізання та підготовку до нанесення оформлення.

У порівнянні з попереднім роком ціна послуг зросла на 39% , хоча їх склад частково змінився .

Тепер використовується ультрафіолетовий друк замість сольвентного, а також додався демонтаж старого зовнішнього оформлення. Торік послуги було замовлено у ФОП Бараненка Сергія Олександровича за ціною 13 100 гривень за послугу.

Автобус, фото: YouTube
Автобус, фото: YouTube

У лютому 2023 року Мезен також виконував послуги із сольвентною печаткою без демонтажу старого оформлення за 17 995 гривень, що було на 16% дешевше за нинішню ціну.

Проте витрати в мільйон гривень на декорацію транспортних засобів виглядають недоречними, враховуючи терміновість інших потреб у країні. Замість того, щоб витрачатися на "краси", було б краще сконцентруватися на безпеці та допомозі громадянам.

Нагадаємо, у місце укріплень – гроші на метро: КМДА оголошує рекордний тендер на мільярди

Також ми писали про те, що ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних