З початком війни в Україні кількість шахраїв не зменшилась, а навпаки збільшилась у рази. Банки намагаються спростити життя українцям та намагаються надавати майже всі послуги дистанційно, online.

Однак цим користуються шахраї, адже більшість охочих нажитися на чужому горі саме в інтернет-просторі.

Так, зараз у Telegram збільшилася кількість фейкових чат-ботів українських банків.

Банківська карта. Фото: скриншот Youtube
Банківська карта. Фото: скриншот Youtube

Як уберегтися від аферистів, які прагнуть виманити ваші кошти, розповіла заступник директора Української міжбанківської асоціації платіжних систем ЄМА Олесю Данильченко.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Експерт розповіла, що в Telegram все частіше зустрічаються чат-боти, які створюють шахраї, щоб отримати дані ваших банківських карток і зробити ваші гаманці порожніми.

Данильченко говорить про те, що потрібно уважно перевіряти, чи ви зайшли на офіційний чат-бот фінустанови.

Банківська карта, Depositphotos
Банківська карта, Depositphotos

"Треба переглядати, чи є там синя галочка, хоча зловмисники навіть навчилися її малювати. Рекомендую: якщо ви раніше не користувалися банківськими чат-ботами, якщо не можете розрізнити, не впевнені в цьому, то краще скористатися будь-якими іншими варіантами сервісів. Наприклад , можна зайти до інтернет-банкінгу”, – дала рекомендації Олеся Данильченко.

Незважаючи на те, що в Telegram таких аферистів блокують, цей процес може зайняти певний період, за який аферисти встигнуть набити свої кишені.

"Тому навіть якщо шахраїв вже викрили і банк подав заявку на блокування, фейкові чат-боти продовжують існувати ще кілька днів", - зазначає експерт.

Чат-боти. Фото Pexels
Чат-боти. Фото Pexels

Нагадаємо, що передзвонюєте на пропущені дзвінки - залишитеся без грошей: українцям розповіли про небезпеку .

Раніше ми повідомляли, що номер заблокований, кредит оформлений: майстерні шахраї набрали грошей на чоловіка, який нічого не підозрював.