Коли ви опинилися на ВЛК і у вас є цілий список різних захворювань, лікарі зосереджуватимуться на найбільш серйозній недузі військовозобов'язаного.

При цьому, сукупність легких захворювань не враховується, про що повідомляє юрист Андрій Новак. Але голова ВЛК у ТЦК Індустріального району Дніпра Олена Селдецька додає, що через відсутність часу неможливо провести більш "глобальне" обстеження щодо кожного захворювання людини.

черги на ВЛК у Києві у Солом'янському ТЦК СП
черги на ВЛК у Києві у Солом'янському ТЦК СП

Якщо у військовозобов'язаного немає вираженої хвороби або серйозних скарг на здоров'я, його вважатимуть придатним до служби.

"Якщо людина приходить із дрібними скаргами майже до кожного з лікарів - офтальмолога, ЛОРа, терапевта, хірурга, вибирається домінуюча проблема", - заявляє Олена Селдецька.

Популярні новини зараз
Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список 21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Усі, віком від 18 до 60 років, хто до 18 травня мав статус "обмежено придатний", мають пройти ВЛК повторно до 4 лютого 2025 року. Після цього на підставі висновку про стан здоров'я буде ухвалено рішення про віднесення їх до нової категорії придатності.

Черга до ВЛК. Фото: Youtube
Черга до ВЛК. Фото: Youtube

Для цього колишнім "обмежено придатним" необхідно самостійно звернутися до ТЦК протягом 9 місяців.

Отже, військово-лікарські комісії зосереджуються на найбільш значних проблемах зі здоров'ям через обмеженість ресурсів. Через це для тих, кому це необхідно, слід сфокусуватися на більш серйозних захворюваннях, якщо вони є.

Нагадаємо, ухилистам хочуть дати шанс "відкупитися": строгу норму пропонують замінити

Як повідомляв "Знай.ua", мобілізація в Україні доб'є економіку Польщі? Чоловіки готуються тікати з країни

Знай.ua писав, оновлення даних військовозобов'язаних: чи вручать повістку прямо в ЦНАПі