Експерт з геополітики, колишній аналітик Stratfor Пітер Зейан розповів у своєму блозі на Youtube, що для успішного завершення війни для України недостатньо вийти на межі 1991 року.

ЗСУ, фото liga
ЗСУ, фото liga

Пітер розмірковує про те, що коли успішним контрнаступом ЗСУ вийдуть на межі 1991 року, росія все одно намагатиметься досягти реваншу. Щоб повністю перемогти росію, потрібно зруйнувати два "логістичні хаби" - Білгород та Ростов-на-Дону.

"Вони переозброюватимуться, відпочиватимуть, наберуть війська і зроблять ще одну спробу. Якщо Україна хоче запобігти ще одній російській війні, після того (і якщо), як вона поверне Донбас і Крим, вони повинні зайти до Росії. Нейтралізувати 2 конкретні урбанізовані райони, які служать логістичними хабами. Перший це Білгород, на північ від Харкова – основний район, який є головною артерією транспортування людей, матеріалів та палива на північній ділянці фронту”.

українські військові ЗСУ
українські військові ЗСУ

Популярні новини зараз
21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови Українські супермаркети опустіли: яких продуктів поменшало через відключення світла Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30%
Показати ще

Друга точка, яку необхідно ліквідувати, на думку аналітика – Ростов-на-Дону, є набагато складнішим завданням.

Ця область зараз логістично забезпечує окуповані регіони Донбасу та весь Південний фронт, включаючи окупований Крим.

українські військові ЗСУ
українські військові ЗСУ

Експерт також зазначає, що цей регіон також критичний для Росії у військовій логістиці:

“Якщо Україна зможе довести війну до цього, вже не йдеться просто про недопущення нової російської агресії. Це також удар по здатності Росії підтримувати свою територіальну цілісність”, - сказав він, зазначаючи, що транспортна мережа (залізниці та траси) району дозволяє пов'язувати європейську частину країни з кавказькою частиною, де на прикладі Чечні очевидні сепаратистські тенденції.

Пітер Зейан. Фото кадр з "Youtube"
Пітер Зейан. Фото кадр з "Youtube"

Нагадаємо, що "Лінія оборони повністю відсутня" - командир ЗСУ про тяжку ситуацію у Вовчанську.

Раніше ми повідомляли, що українцям підказали, коли відкриється "другий фронт" у Чечні: не вистачає головного.