Зустріч із представниками 3-ї окремої штурмової бригади у Чернігові стала незвичайним поворотом для 65-річного Володимира Бобока. Можливо, хтось би назвав його вчинок дивним, але Володимир вирішив подати приклад іти служити у віці, коли багато хто воліє спокійне пенсійне життя.

А чому? Володимиру соромно за тих, хто ухиляється від призову.

Представник штурмової бригади з позивним "Лофтом" поспілкувався з журналістами і розповів, що чоловіки пенсійного віку приходять до них часто, але закон не дозволяє мобілізувати їх після 60 років. Але це не єдина складність.

3 ОШБр / фото: скріншот Youtube
3 ОШБр / фото: скріншот Youtube

Штурмова бригада проводить тести для підбору кандидатів, включаючи вимоги до фізичної підготовки, які кожен зможе виконати.

Популярні новини зараз
Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Бригада ставить перед кандидатами серйозні випробування: потрібно пробігти три кілометри, виконати 50 віджимань та підтягнутися 50 разів. Це не просто перевірка на витривалість, а прагнення до відбору на військову службу, де кожен має бути "на висоті".

Володимир не пройшов цю стадію, але його мета залишилася колишньою - він хоче приєднатися до бригади, щоб "розбити каца*ів". Проте, не лише чоловіки цікавляться службою у 3-й окремій штурмовій бригаді.

"До нас приходять жінки, на тестовий тиждень записалася навіть жінка 66-го року народження, щоб подати приклад своєму оточенню", – каже Лофт.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що в Україні пенсіонерам призначають додаткові гроші до виплат: хто може отримати