Продуктовий ринок 2024: цукор і олія дивують своїми цінами

Ціни на продукти в Україні
Ціни на продукти в Україні

Ціни на продукти в Україні різко змінилися з початку 2024 року. Хоча багато популярних товарів подорожчали, цукор і соняшникова олія продовжують дешевшати. Про це свідчать дані мереж супермаркетів Auchan, Novus, Варус та інших, опубліковані на сайті Мінфіну, повідомляє "Хвиля". Ціни на цукор знизилися до середньої вартості 29,10 грн/кг, але в Megamarket він коштує максимально 32,70 грн/кг. Соняшникова олія, важливий продукт на кухні українців, в середньому коштує 56-59,93 грн за пляшку об'ємом 850 мл у супермаркетах.

Гроші у вашому гаманці можуть виявитися підробкою: як захиститись від фальшивих купюр

Гроші, гаманець / фото: Pinterest
Гроші, гаманець / фото: Pinterest

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список
Показати ще

Попри заходи безпеки, фальшиві купюри все ще з'являються в обігу в Україні. Національний банк повідомив про це, застерігаючи громадян від можливих фінансових втрат. Ось як впізнати та захистити себе від фальшивих купюр. У 2023 році на 1 мільйон справжніх банкнот випадало близько 2,1 підроблених. Найчастіше підробляють купюри трьох номіналів:

  • 200 гривень (61% від загальної кількості вилучених підробок та 41% від їх загальної суми).
  • 500 гривень (24% та 41% відповідно).
  • 100 гривень (8% та 3% відповідно).

Оскільки саме ці купюри найбільше полюбляють фальшивомонетники, їх слід перевіряти особливо уважно.

Підвищення тарифів на порозі: коли і наскільки зростуть ціни на комуналку

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Українців очікують зміни у тарифах на комунальні послуги. Зростання цін на світло, воду та інші комунальні послуги стане неминучим через низку факторів, серед яких економічні збитки, спричинені російськими обстрілами, та загальне підвищення вартості енергоносіїв. Тарифи можуть зрости через великі збитки водоканалів. Висока ціна електроенергії, яка потрібна для роботи водоканалів, є основною складовою тарифів на воду. Вартість електроенергії підвищиться через обстріл російськими військами українських енергетичних об'єктів, таких як теплоелектростанції та гідроелектростанції.

65-річний пенсіонер пішов до Третьої штурмової: соромно за ухилянтів, хтось має це робити

Пенсіонер прийшов вступати до лав 3 ОШБр / фото: скріншот Youtube
Пенсіонер прийшов вступати до лав 3 ОШБр / фото: скріншот Youtube

Зустріч із представниками 3-ї окремої штурмової бригади у Чернігові стала незвичайним поворотом для 65-річного Володимира Бобока. Можливо, хтось би назвав його вчинок дивним, але Володимир вирішив подати приклад іти служити у віці, коли багато хто воліє спокійне пенсійне життя. Представник штурмової бригади з позивним "Лофтом" поспілкувався з журналістами і розповів, що чоловіки пенсійного віку приходять до них часто, але закон не дозволяє мобілізувати їх після 60 років. Але це не єдина складність. Штурмова бригада проводить тести для підбору кандидатів, включаючи вимоги до фізичної підготовки, які кожен зможе виконати.

На Тіну Кароль під час участі в "Євробаченні" взяли величезний кредит: "Розхльобувала багато років"

Українська співачка Тіна Кароль
Українська співачка Тіна Кароль

Українська співачка Тіна Кароль вирішила пригадати 2006-й рік, коли вона представляла свою країну на масштабному пісенному конкурсі "Євробачення". Артистка зізналася, який вона тоді отримала досвід, і пригадала, як через участь у відомому шоу їй довелося виплачувати кредит. Найгіршим моментом для Тіни став той факт, що на неї оформили великий кредит, який їй самостійно довелося виплачувати декілька років. Однак, незважаючи на це, Тіна Кароль не виключає той факт, що у майбутньому вона також захоче знову взяти участь у Національному відборі.