Народний депутат Володимир Ар'єв висловив намір зареєструвати законопроект у Верховній Раді, пропонуючи збільшити термін поновлення даних військовозобов'язаних до 150 днів.

В ефірі він сказав , що поточна система ТЦК не готова прийняти велику кількість громадян, які бажають оновити дані:

"Система ТЦК виявилася не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Оскільки після оновлення даних у додатку "Резерв+" та інформації про розшук все одно потрібно йти в ТЦК. Це свідчить про те , що програма розроблялася дуже швидко і в стислі терміни".

TЦК / фото
TЦК / фото

На думку Ар'єва, тимчасові обмеження для оновлення даних (нині 60 днів) стали недосяжними для більшості військовозобов'язаних та можуть призвести до накладення штрафів.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

У зв'язку з цим депутат та його колеги пропонують збільшити термін до 150 днів:

"Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити додаток" таким чином, щоб розвантажити ТЦК та питання, які можна вирішити тільки після відвідування Територіального центру комплектування можна було б вирішити онлайн".

Раніше ми писали про те, що у українець порізав вени після "доставки" до ТЦК: спочатку виставили закривавленого за двері, тепер – у розшук

Крім того, Знай.ua повідомляв, що не точно залишаться без броні: хто з українців гарантовано потрапляє під мобілізацію з 18 травня.