Народний депутат Володимир Ар'єв висловив намір зареєструвати законопроект у Верховній Раді, пропонуючи збільшити термін поновлення даних військовозобов'язаних до 150 днів.

В ефірі він сказав , що поточна система ТЦК не готова прийняти велику кількість громадян, які бажають оновити дані:

"Система ТЦК виявилася не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Оскільки після оновлення даних у додатку "Резерв+" та інформації про розшук все одно потрібно йти в ТЦК. Це свідчить про те , що програма розроблялася дуже швидко і в стислі терміни".

TЦК / фото
TЦК / фото

На думку Ар'єва, тимчасові обмеження для оновлення даних (нині 60 днів) стали недосяжними для більшості військовозобов'язаних та можуть призвести до накладення штрафів.

Популярні новини зараз
Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

У зв'язку з цим депутат та його колеги пропонують збільшити термін до 150 днів:

"Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити додаток" таким чином, щоб розвантажити ТЦК та питання, які можна вирішити тільки після відвідування Територіального центру комплектування можна було б вирішити онлайн".

Раніше ми писали про те, що у українець порізав вени після "доставки" до ТЦК: спочатку виставили закривавленого за двері, тепер – у розшук

Крім того, Знай.ua повідомляв, що не точно залишаться без броні: хто з українців гарантовано потрапляє під мобілізацію з 18 травня.