Керівництво Далекого Сходу запропонувало відправити російських дітей на літо до таборів Північної Кореї. Ні, не трудові, якщо ви могли так подумати, а в ті, де обіцяють океанаріуми та аквапарки. На цьому загалом розваги закінчуються. Першу групу дітей планують відправити у липні 2024 року.

Так, видання NK News раніше спілкувалося з юнаком, який уже їздив у такий табір у 2015-2016 роках.

"Табір був справді приголомшливим: у ньому був власний аквапарк, міні-парк розваг і пляж, безліч зручностей усередині та зовні, наприклад кімната з відеоіграми та столами для аерохокею", – розповідав він.

Дитячий табір у КНДР / фото: Facebook
Дитячий табір у КНДР / фото: Facebook

Знаючи, як живуть громадяни Північної Кореї, такі зауваження звучать як сюрреалізм. Однак російська опозиціонерка Ольга Курносова підтвердила його слова:

Популярні новини зараз
У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

"З одного боку, є океанаріум і аквапарк. З іншого боку, дуже жорсткі обмеження. А ще всім можуть "промивати мізки" північнокорейською пропагандою і, напевно, відберуть телефони біля входу. Оце діти зрадіють".

Тут уже стає зрозуміло, що гірки і водні забави - лише ширма для відводу очей. Насправді дітям не дозволяється переміщатися територією без супроводу і практично весь час приділяється ідеологічному та трудовому вихованню.

Діти КНДР / фото
Діти КНДР / фото

Вже першого дня, за словами юнака, їх відправляли чистити статуї лідерів Північної Кореї, а на уроках вони співали пісні про Кім Чен Ына. Також дітям крутили мультфільми, де герої кидали бомби на Білий дім.

За словами підлітка, харчування було досить скромним, складався в основному зі шматочків курки, рису та булочок. Після відвідування табору підліток схуд.

У таборі не було доступу до Інтернету, а ціна телефонних дзвінків була високою, що робило зв'язок із батьками практично неможливим.

Ольга Курносова висловила припущення, що відправлення російських дітей до таборів у КНДР може бути підготовкою до потенційного чищення пам'яток кремлівського диктатора Володимира Путіна в майбутньому:

Ще до чищення пам'ятників не дійшло, але залишилося не так далеко. Нехай потренуються. Там спочатку почистять, а потім до росії прийдуть це робити "

Вам буде цікаво дізнатися, "Прорахувалася, але де...": у Москві відмовили у громадянстві зрадниці з Києва